Optredens
(pdf)

Van 1 t/m 5 juni was ik op het Italiaanse literaire festival: A Sud di Nessun Nord, in Asti om mijn vertaalde roman Lange dagen, vertaald als Verso nord, te promoten.

Pia de Jong en Eveline Crone bij Spui 25

Oktober 2010

Op 27 oktober was de boekpresentatie van Dieptevrees. Ik bood het aan Louise Fresco aan ten kantore van mijn uitgeverij, temidden van vele vrienden.

Op 28 oktober trad ik op in Goes voor de leeskring Passage. Ik werd geinterviewd door Marlene Lunter.

                            http://www.marlenelunter.nl/

November 2010

Op Zaterdag 13 november, 14.00-15.00 uur  SIGNEER ik bij ISLAND Bookstore op de  Westerstraat te Amsterdam.

Op zondag 14 november geef ik een lezing bij de uitreiking van de Piet Paaltjens schrijfwedstrijd in de bibliotheek te Schiedam

  1. 1.Videoregistraties van lezingen in SPUI25SPUI25 – Academisch 12 okt 2009 In het hoofd van de adolescent. KNAW Tweegesprek met Eveline Crone en Pia de Jong

  2. 2.www.spui25.nl/spui25/videoarchief.cfmIn cacheVergelijkbaar

Het Meesterwerk van Pia de Jong

Zondag 13 September 2009

Het meesterwerk van schrijfster Pia de Jong is het gedicht van Emily Dickinson wat geschreven staat op een huis in de Marnixstraat in Amsterdam:

To make a prairie it takes a clover and one bee,
One clover, and a bee,
And revery
The revery alone will do
If bees are few

Bekijk Het Meesterwerk

Januari 2011

30 januari Lezen &cetera Live. Zie de schrijvers spreken.

14:30 boekhandel Donner Rotterdam

8 januari was ik te gast bij L1, de Limburgse radiozender.

Pia de Jong studeerde Nederlands en psychologie in Utrecht. In 2008 debuteerde zij met de roman Lange dagen. Dit uiterst succesvolle romandebuut van Pia de Jong werd in 2009 bekroond met De Gouden Uil Prijs van de Lezer. Het is een aangrijpend verhaal over liefde, vertrouwen en loyaliteit. Eind oktober ligt haar nieuwe roman Dieptevrees in de winkel.

Eveline Crone is hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Zij schreef Het puberende brein. De adolescentie is een unieke periode waarin de hersenen zich nog volop ontwikkelen. In Het puberende brein beschrijft Eveline Crone wat er de laatste jaren is ontdekt over de hersenen van adolescenten. Zij legt op basis van deze recente inzichten uit waar de emotionele stormen vandaan komen, waarom de mening van vrienden opeens veel belangrijker wordt dan die van ouders, en wat we van adolescenten kunnen verwachten op school. De adolescentie is niet alleen een tijd van risico’s en grenzen, maar ook van unieke mogelijkheden

Woensdag 20 oktober zullen Pia de Jong en Eveline Crone in gesprek gaan over adolescentie. Dit zal gebeuren onder leiding van Wim Brands bij Spui 25. Crone werd bekend met haar bestseller Het puberende brein, in Pia de Jongs debuut Lange dagen speelt de 14-jarige Eva de hoofdrol. Een gesprek over een levensfase waar we nog opmerkelijk weinig over weten. Het gesprek vindt plaats bij Spui 25 van 16:00 tot 18:00 uur. Voor meer informatie en om u aan te melden klikt u hier.

Ze komt oorspronkelijk uit Roermond en debuteerde in 2009 met Lange dagen, waarna ze door critici met de grote WF Hermans werd vergeleken. Alle beloftes lijkt ze waar te maken in haar tweede, jubelend ontvangen boek Dieptevrees, over een gestructureerde tandarts en zijn chaotische en jonge minnares.