Pia

Schrijfster Pia de Jong is met haar man Robbert Dijkgraaf en kinderen van Amsterdam naar Princeton verhuisd en schrijft daar wekelijks een column over in NRC Handelsblad.

4 thoughts on “Pia”

 1. Op de dag dat de Flessenpost uit de VS verschijnt is het bijna een gevecht hier in huis wie het het eerst mag lezen. De humor van Pia de Jong waarmee ze de Amerikaanse cultuur neerzet (en soms treffend met Nederland vergelijkt) is uitermate subtiel.

  M.b.t. A Merry Little Christmas van vandaag schoot ze voor mij in de roos! Aangekomen in Canada in 1950, werden al gauw de “covers” van Norman Rockwell mijn favorieten. Die stonden echter op de ‘cover’ van de Saturday Evening Post. De New York Post is meer een Engelse ‘gossip tabloid’.

  Geen echt probleem. We zullen haar Flessenpost met veel plezier blijven lezen… mits. Mits ze een keer – voor ons net zoals wij dat toen jaren geleden deden- met bewondering kijkt naar het beeld van Henry Moore “With Points”.

  Merry (Little) Christmas,
  Lis van Haagen-Semmelink

 2. carolyn nelson said:

  Hoi Pia,
  Wilde even zeggen hoe veel ik waardeer jouw stuk over ‘Pieter en Bill’ in de NRC Handelsblad.
  Ik woon in de Jordaan en waardeer ook wat Pieter voor onze buurt betekent.
  Zo leuk jouw ‘piece’ gelezen te hebben.
  Bedankt voor jouw gevoel voor ‘humanity’, en hoe het zich uitspeelt.
  Carolyn

 3. Wendelien Bos said:

  Hallo Pia,
  Ik kan je email niet vinden, maar misschien werkt dit: we zagen elkaar vanochtend in de Halo pub. Ik zou het leuk vinden de conversatie voort te zetten. Wendelien Bos wanolet@hotmail.com

 4. Freek Boermans said:

  Ik wil graag de gebundelde columns van Pia. Kan dat?